Festmény reprodukciók kicsit másképp – művészeti plakát sorozat

Művészeti plakát sorozatunk azoknak készült, akik szívesen látnák kedvenc klasszikus festményüket a lakásuk (irodájuk, boltjuk, kávézójuk stb…) falán, de idegenkednek a vászonra nyomtatott, modern egy-az-egyben másolatok hatásától, és közelebb áll hozzájuk egy plakát jellegű reprodukció, ami egyúttal a művész felé is tiszteletet fejez ki.

A sorozathoz az elmúlt 500 év ismert és kevésbé ismert művészeinek festményeiből válogattunk, a népszerű kedvencek – van Gogh, Klimt, Kandinszkij, Bruegel, Rousseau – mellett több olyan alkotó – pl. Louis Icart, Georgia O’Keeffe, Odilon Redon, Jean-Léon Gérome, Henri la Sidaner, Robert Delaunay – is szerepel a kínálatunkban, akiknek a képei itthon máshol nem kaphatók.
Természetesen számos csodás magyar festő  – Szinyei Merse, Mednyánszky, Egry József, Gulácsy Lajos, Csontváry, Scheiber Hugó – képei is elérhetők a sorozatunkban.

A plakátok alap designja minden festményhez egyedileg igazodik, a festmények pedig digitális restauráláson mennek át, melynek során a kor okozta jelentősebb elváltozások – pl. sötétedés, sárgulás, festék lepergése – korrigálásra kerülnek, hogy az eredeti színeket a lehető legjobban reprodukáljuk. Az olajfestmények esetében a jellegzetes mikro-repedéseket a helyreállítás során meghagyjuk, mivel ezek a technika/anyag sajátosságaihoz hozzátartoznak.
Sok esetben a hatás megdöbbentő lehet – Henri Rousseau, Mednyánszky László sötétnek ismert olajfestményei vagy éppen Aba-Novák Vilmos temperái az eredeti élénk színeikben az összes részletüket megmutatják.

A plakátok kétféle kivitelben, 180 gr matt offset ill. 240 gr szatén felületű papírra készülnek professzionális, 8 szín patronos Canon nyomtatóval.

Majd 200 plakátból álló kínálatunk folyamatosan tovább bővül, erre a linkre kattintva érhető el. Egyedi kérés esetén kérjük keressen minket elérhetőségeinken!