Hírek

Art deco agarak és hölgyek – festmények, metszetek, plakátok

A fellelhető szobrok, festmények és egyéb ábrázolások arról tanúskodnak, hogy a különböző agárfajták évszázadok óta népszerűek voltak a világ minden táján Kínától a Közel-Keleten át Európáig, de az art deco irányzata volt az, melynek az 1900-as évek első évtizedeiben az agár igazi emblematikus állatává vált.

Az art deco jellegzetes, letisztult, stilizált formavilágához az agár sebességre termett, áramvonalas teste  tökéletesen illeszkedik, így aztán nem csoda, hogy a korszakban kedvelt ‘divat-kiegészítővé’ vált. Számtalan fényképen és illusztráción szerepelnek az idealizált női sziluett mellett, és a fajta népszerűsége házikedvencként minden más fajtát felülmúlt, különösen előkelő körökben. Az orosz agarat például Alexandra brit királynő tette igazán népszerűvé, aki Alex nevű kutyáját II. Miklós orosz cártól kapta ajándékba.

A webáruházunkban elérhető reprint art deco agaras plakátokat a stílus legkitűnőbb művészeitől válogattuk össze. A galéria képeire kattintva a plakát új oldalon nyílik meg.

Festmény reprodukciók kicsit másképp – művészeti plakát sorozat

Művészeti plakát sorozatunk azoknak készült, akik szívesen látnák kedvenc klasszikus festményüket a lakásuk (irodájuk, boltjuk, kávézójuk stb…) falán, de idegenkednek a vászonra nyomtatott, modern egy-az-egyben másolatok hatásától, és közelebb áll hozzájuk egy plakát jellegű reprodukció, ami egyúttal a művész felé is tiszteletet fejez ki.

A sorozathoz az elmúlt 500 év ismert és kevésbé ismert művészeinek festményeiből válogattunk, a népszerű kedvencek – van Gogh, Klimt, Kandinszkij, Bruegel, Rousseau – mellett több olyan alkotó – pl. Louis Icart, Georgia O’Keeffe, Odilon Redon, Jean-Léon Gérome, Henri la Sidaner, Robert Delaunay – is szerepel a kínálatunkban, akiknek a képei itthon máshol nem kaphatók.
Természetesen számos csodás magyar festő  – Szinyei Merse, Mednyánszky, Egry József, Gulácsy Lajos, Csontváry, Scheiber Hugó – képei is elérhetők a sorozatunkban.

A plakátok alap designja minden festményhez egyedileg igazodik, a festmények pedig digitális restauráláson mennek át, melynek során a kor okozta jelentősebb elváltozások – pl. sötétedés, sárgulás, festék lepergése – korrigálásra kerülnek, hogy az eredeti színeket a lehető legjobban reprodukáljuk. Az olajfestmények esetében a jellegzetes mikro-repedéseket a helyreállítás során meghagyjuk, mivel ezek a technika/anyag sajátosságaihoz hozzátartoznak.
Sok esetben a hatás megdöbbentő lehet – Henri Rousseau, Mednyánszky László sötétnek ismert olajfestményei vagy éppen Aba-Novák Vilmos temperái az eredeti élénk színeikben az összes részletüket megmutatják.

A plakátok kétféle kivitelben, 180 gr matt offset ill. 240 gr szatén felületű papírra készülnek professzionális, 8 szín patronos Canon nyomtatóval.

Majd 200 plakátból álló kínálatunk folyamatosan tovább bővül, erre a linkre kattintva érhető el. Egyedi kérés esetén kérjük keressen minket elérhetőségeinken!

egy sárkány meséi mesekönyv

Sárkány mese nem csak gyerekeknek…

KÖNYVÚJDONSÁG!

Moira Risen mesekönyve bolti forgalomban csak antikváriumunkban és webáruházunkban érhető el!

A szerző illusztrációival, 6 éven felülieknek – nem csak gyerek olvasóknak :)…

egy sárkány meséi mesekönyv
MOIRA RISEN: EGY SÁRKÁNY MESÉI

 

Vajon mi zajlik egy elvarázsolt erdőben, amit évszázadok óta egy sárkány bűbája rejt el az emberek szeme elől?

A Kettészelt Rengetegben számos szokatlan lakó talál menedéket – többek között egy feltűnési viszketegségben szenvedő, cirkuszból szökött katta, egy operarajongó fekete medve, egy szeleburdi pingvincsapat, egy középkorból itt ragadt páncélos lovag és egy barátságos rinocérosz, aki meglépett az állatkertből…

A helyi állatokkal együtt ők jönnek-mennek, keverednek kalandokba és élik mindennapjaikat a hegyoldal erdeiben és a közéjük ékelődő völgyben  – és történeteikben különös módon előbb-utóbb minding felbukkan a völgyet átszelő régi kőhíd…

 

 

andersen tündérmesék címlap illusztrált

Illusztrált Andersen mesekönyv – Tündérmesék Harry Clarke szecessziós képeivel

A könyv ezen a linken rendelhető!

HANS CHRISTIAN ANDERSEN nevét mindenki ismeri. Bár történeteinek jelentős részét nem is kifejezetten gyerekeknek szánta és írta, meséiből az elmúlt száz évben számtalan, gyerekolvasóknak átdolgozott és ennek szellemében illusztrált kötet látott napvilágot.

Az 1900-as évek elején, az illusztráció aranykorában megjelent Andersen mesekötetek azonban gyakran felnőtt vagy vegyes olvasóközönségnek készültek, ezeket többnyire a legnevesebb művészek – Kay Nielsen, Edmund Dulac és társaik – illusztrálták. Köztük számos olyan remekmű akad, melyet a mai napig a korszak legkiemelkedőbb művészi alkotásai között tartanak számon.
Harry Clarke munkája ezek egyike – 1916-ban párhuzamosan Londonban és New Yorkban jelent meg a 24 mesét tartalmazó válogatás, melyhez a világhírű ír művész készített grafikákat.

andersen tündérmesék címlap illusztrált
ANDERSEN: TÜNDÉRMESÉK HARRY CLARKE ILLUSZTRÁCIÓIVAL

Harry Clarke (1889-1931) az Arts and Crafts mozgalom egyik kiemelkedő alakja. Ólomüveg festményei mellett könyvillusztrációi tették nevét világszerte ismertté és elismertté. Stílusára a szecesszió és az art deco egyaránt hatással volt, zsenialitása leginkább fekete-fehér grafikáiban mutatkozik meg. Készített könyvillusztrációkat többek között Goethe Faustjához, Poe novelláihoz, Pope, Coleridge és Swineburne köteteihez.

Az 1916-os Andersen mesekönyv 2021-ben jelent meg magyar fordításban, POD (print on demand, kis példányszámban, rendelésre nyomtatott) magánkiadásban. A kötet a legismertebb és legnépszerűbb Andersen mesék (A kis hableány, A rút kiskacsa, A kis gyufaárus lány, Hüvelyk Panna stb.) mellett több ritkán megjelent, kevésbé ismert történetet (Amit a Hold látott, A pillangó, A régi ház) és hosszabb lélegzetű, komolyabb meséket (A lápkirály lánya, A szerencse sárcipői, A Hókirálynő) is tartalmaz. A magyar kiadásban az eredeti angol összes illusztrációja – 16 színes és 30 fekete-fehér, egész oldalas grafika – szerepel.

A könyvkülönlegesség bolti forgalomban csak antikváriumunkban szerezhető be, korlátozott példányszámú készletet tartunk belőle az üzletünkben, webáruházunkban pedig folyamatosan vásárolható ill. előjegyezhető ezen a linken.

Az elképesztően részletgazdag, különleges stílusú szecessziós illusztrációk egy része fine art minőségű, A4-es méretű nyomatként külön is megrendelhető webáruházunkban.

 

faliképek-régi-antik-rajzok-kalligráfia
faliképek-dolgozószobába-különleges-ritka-középkori-rajzok-kéziratlap
Mira Calligraphiae Monumenta nyomat 1
Mira Calligraphiae Monumenta nyomat 2
Mira Calligraphiae Monumenta nyomat 3
Mira Calligraphiae Monumenta nyomat 4

Különleges faliképek egy középkori magyar kézirat lapjaiból

Klasszikus dolgozószobába, provence-i stílusú konyhába, étkezősarokba különleges faliképet kereső vásárlóink figyelmébe ajánljuk webáruházunk reprint nyomat kínálatának új termékeit: kézirat lapok a 16. század egy kivételes alkotásából, a Mira Calligraphiae Monumenta-ból.

Mira Calligraphiae Monumenta nyomat 1
Mira Calligraphiae Monumenta nyomat 1
Mira Calligraphiae Monumenta nyomat 2
Mira Calligraphiae Monumenta nyomat 3
Mira Calligraphiae Monumenta nyomat 3
Mira Calligraphiae Monumenta nyomat 4
Mira Calligraphiae Monumenta nyomat 4
faliképek-régi-antik-rajzok-kalligráfia
Faliképek – régi kalligráfia és rajzok egy különleges kéziratból
faliképek-dolgozószobába-különleges-ritka-középkori-rajzok-kéziratlap
Különleges faliképek dolgozószobába, konyhába, étkezsarokba

A kézirat története nem mindennapi, a korszak két kiemelkedő tehetségű művésze úgy alkotta meg a lapokat, hogy soha nem találkoztak.

A kalligráf részleteket Bocskay György (1525-1575) udvari írnok, titkár, történetíró és királyi tanácsos készítette 1561-62 között, hogy bemutassa a kézi szépírás ‘felsőbbrendűségét’ a terjedőben lévő nyomtatással szemben, és egyúttal felhívja tehetségére I. Ferdinánd figyelmét. Bocskay a latin és görög szövegmintákat különböző kézírás stílusokban, sokszor aranyozott iniciáléval és díszítésekkel késztette el.
Mintegy 30 évvel később II. Rudolf császár, I. Ferdinánd unokája megbízta Joris Hoefnagel (1542-1601) belga illuminátort, hogy az írásmintákat virág-, gyümölcs-, és rovarillusztrációkkal egészítse ki.
Hoefnagel az illusztrációk elkészítéséhez II. Rudolf kivételes botanikai és zoológiai gyűjteményének darabjait használta mintának. A kézirat egyes elméletek szerint az okkultizmus és mágia korabeli beavatottjai számára értelmezhető utalásokat is tartalmaz. Hoefnagel munkája a korabeli illuminációs technika csúcsát képviseli, jelentős hatással volt a holland csendélet festészetre is.

A nyomatok az eredeti művek digitalizálásával nyert képekről digitális helyreállítás (sárgulás és foltosodás eltávolítása, a kisebb hibák, sérülések kijavítása, restaurálása) után, 210 gr matt fine art papírra, kb. A4 méretben, kitűnő minőségben készülnek. Kérésre profi partnerünkön keresztül szívesen segítünk a keretezésben.

biológusoknak-falikép-vintage-zoológiai-nyomat-Haeckel-phaeodaria
egzotikus-halas-falikép-bőröndhalak-vintage-Haeckel-Ostraciontes
egzotikus-madarak-falikép-kolibri-madaras-nyomat-vintage-Haeckel-Trochilidae
egzotikus-növények-botanikai-falikép-kancsóka-kancsóvirág-vintage-Haeckel-Nepenthaceae
falikép-fosszília-kövület-vintage-zoológiai-nyomat-Haeckel-Ophiodea
fosszíliák-kövületek-falikép-dekoráció-Haeckel-cyrtoidea
geometrikus-minták-faberge-tojás-falikép-zoológia-vintage-nyomat-Haeckel-ascidiae
kövületek-kihalt-fajok-falikép-tengeri-csillag-sün-váz-Haeckel-Blastoidea
lepkés-falikép-molyok-vintage-nyomat-haeckel-tineidea
medúzás-falikép-tengeri-állatok-zoológiai-nyomat-vintage-Haeckel-Discomedusae
mohák-falikép-mohafélék-mohafajok-vintage-botanikai-nyomat-Haeckel-Muscinae
orchidea-falikép-vintage-botanikai-nyomat-Haeckel-Orchidae
pókok-falikép-ízelttábúak-pókfélék-Haeckel-arachnida
polip-falikép-lábasfejű-tintahal-tengeri-állatos-zoológiai-nyomat-Haeckel-Gamochonia
tengeri-állatok-kövület-falikép-fosszília-nyomat-vintage-Haeckel-Echinidea
tengeri-anemónák-rózsák-falikép-dekoráció-vintage-nyomat-Haeckel-geometria
tengeri-sün-váz-falikép-fosszília-kövület-vintage-nyomat-Haeckel-Echinidea
zoológiai-vintage-falikép-sugárállatkák-Ernst-Haeckel-Radiolaria

Különleges faliképek – zoológia, botanika, kövületek, evolúció

Régi természettudományos illusztrációkat reprint formában elérhetővé tevő nagyméretű falikép kínálatunkban különleges helyet foglalnak el Ernst Haeckel (1834-1919) német tudós rajzai.

Haeckel neve minden evolúcióval, zoológiával, botanikával vagy filozófiával foglalkozó érdeklődő számára ismerősen cseng. Az általa kidolgozott származáselmélet Darwin munkásságára épül, de a fajok és az egyed fejlődésével kapcsolatban számos olyan meglátása és teóriája volt, amely saját korában forradalminak számított, és sokat közülük csak a modern genetika tudománya igazolt századokkal később.

Elméleti és tudományos munkássága mellett azonban művészként is maradandót és kivételeset alkotott. Műveit saját maga illusztrálta különleges rajzokkal, melyek a bevett Linné-i ábrázolásmód elrendezésével szakítva a növényeket, állatokat gyakran geometrikus mintákba rendezve ábrázolják. 1904-ben megjelent könyve, a ‘Kunstformen der Natur – A természet művészi formái’ kifejezetten az élővilágban fellelhető szabályos struktúrák, mintázatok bemutatását helyezi középpontba, az egysejtűektől a magasabb rendű szerveződési formákig.

A rajzaiból készült, digitális restauráláson átesett reprint nyomataink a természettudományos érdeklődésű vásárlóink mellett a különleges dekorációt kedvelők számára is igazán egyedi választást jelenthetnek. A faliképek 180 gr matt papírra készülnek kitűnő minőségben, 52 cm magasságban, plusz 4,5 cm fehér papír szegélyt hagyva a keretezéshez. A keretezésben igény esetén profi partnerünkön keresztül szívesen nyújtunk segítséget.

Virágos faliképek a botanikai illusztráció legnagyobb mestereitől

Varázslatos szépségű virágos faliképek a botanikai illusztrációk történetének két legnagyobb mesterétől: Ehret és Redouté nyomatok a kínálatunkban!

Georg Dionysius Ehret német származású botanikus és entomológus a 18. században (1708-1770) élt és alkotott, a mai napig minden idők legnagyobb hatású botanikus művészének tartják.
Az általa készített illusztrációk stílusa, elrendezése, részletei a következő századokra meghatározták a tudományos növényábrázolás szabályait (ún. Linné-i stílus). Számos korabeli jelentős tudományos munkához készített festményeket, kézzel színezett metszeteket, munkái a Chelsea porcelán termékeit is díszítették. Talán legjelentősebb munkája a ‘Plantae selectae‘ 100 növényrajza, mely 1750-73 között készült, ennek a sorozatnak néhány darabja érhető el nagyméretű faliképként a webáruházunk reprint kínálatában.

Joseph-Pierre Redouté (1759-1840) belga származású festő valószínűleg a valaha élt legnépszerűbb botanikai illusztrátor, munkássága során több mint 2100 festményt alkotott, gyakran a ‘virágok Raffaelloja‘ néven emlegetik. Kivételes szépségű akvarelljeinek köszönhetően a viharos történelmi korszak három egymást követő francia császárnéja – Marie Antoinette, Joséphine és Marie Louise (Napóleon első és második felesége) – is patrónusai között volt. Joséphine Bonaparte megbízásából számos csendélete készült a híres Malmaison-i császári kert virágainak felhasználásával. Egyik leghíresebb munkája a ‘Les Liliacées’, 1802-16 között készült, a liliomfélék családjából majd 500 fajtát mutat be kézzel színezett metszeteken – erről a sorozatról készült reprinteket válogattunk be az online falikép kínálatunkba.

A reprodukciós nyomatok az eredeti illusztrációk digitalizálásával nyert képekről kisebb helyreállítás (foltok, lapszélek restaurálása) után, 180 gr matt papírra, kitűnő minőségben készültek. A képek 52 cm magasak, körben 4,5 cm fehér szegéllyel a keretezéshez.
Igény esetén a két sorozat bármely darabját be tudjuk szerezni, kérésre profi partnerünkön keresztül a képek keretezésében is tudunk segíteni.

 

Tukánok – falikép sorozat egzotikus madarakkal

Az antikvárium falikép kínálatában Jacques Barraband francia illusztrátor ornitológiai sorozatának tukánfajokat ábrázoló nyomatai váltak elérhetővé.

Barraband a 18-19 század fordulójának elismert botanikai és zoológiai illusztrátora volt, trópusi madarakat ábrázoló munkáit pontosságuk mellett élethűségük miatt méltatták. Dolgozott Napóleon megbízásából is – 1801-1804 között madarakról és virágokról készített akvarell sorozatot -, de legismertebbek Fracois Le Vaillant ornitológus 1801-1806 között kiadott, papagájokról, paradicsommadarakról, tukánokról, szalakótákról és más trópusi madarakról készült tudományos értekezéséhez készült illusztrációi. Ebből a munkából rendelhető egyelőre 6 tukán faj nyomata – kérésre a sorozat többi illusztrációját is beszerezzük. Igazán különleges és egyedi ajándék madárrajongóknak, ornitológusoknak!

A kitűnő minőségű nyomatok 180 gr matt papírra készülnek, a képek mérete kb. 52×35 cm (papírméret 61×44 cm), az alábbi galériában keretezve láthatóak. A nyomatokat keret nélkül értékesítjük, de profi partnerünkön keresztül igény esetén szívesen segítünk a keretezésben is.

Madaras faliképek – nyomatok Audubon ikonikus vintage sorozatából

Üzletünk vintage reprint nyomat kínálatában John James Audubon amerikai ornitológus, természettudós és festő híres munkájának, az Amerika madarai-nak reprint nyomatai elérhetőek! Remek ajándék ötlet madárbarátoknak, ornitológusoknak, madártartóknak – különleges dekoráció a vintage zoológiai nyomatok kedvelőinek.

Az 1826-38 között készült ikonikus sorozatot a mai napig az egyik legfinomabb, legtökéletesebb ornitolóiai munkának tartják világszerte.  Az Audubon olajfestményeinek felhasználásával készült, mintegy 700 amerikai madárfajt bemutató 435, kézzel színezett, életnagyságú rézmetszet az előállítás költségei miatt 12 év alatt, prominens patrónusok és elfizetők (többek között IV. György angol király) által finanszírozott részletekben jelent meg. Az első angliai kiadást követően a sorozat a standard méretű amerikai kiadásban további 65 táblával bővült.

A sorozat képei közül egyelőre egy tucat került fel az online kínálatunkba, ezek fine art minőségű nyomatként kb. A4 méretben ill. az eredetileg is nagyobb méretű nyomatok plakát méretben rendelhetők erre a linkre kattintva.  A további elérhető képekről kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken! Igény esetén a keretezésben profi képkeretező partnerünkön keresztül szívesen nyújtunk segítséget.

Autós albumok, könyvek karácsonyra leárazva – ajándékötlet autómániásoknak

Autós albumok, katalógusok, autós könyvek az antikvárium kínálatában – remek karácsonyi ajándék ötlet autómániás uraknak és hölgyeknek :-)!

A kínálatunkban számos különlegesség és érdekesség szerepel, ami a hazai forgalomban ritkán kapható: igényes, színes, fényképes albumok oldtimer autókkal, vintage ritkaságokkal, számos szakkatalógus klasszikus motorkerékpárokról és automobilokról, különleges háromkerekű járműveket, kísérleti autókat, egyéb ritkaságokat bemutató könyvérdekességek, angol, német, francia nyelven. Albumaink között több ismert és kedvelt, ikonikus autómárka (Aston Martin, Alfa Romeo, VW bogár, Rolls Royce stb.) kiadványai szerepelnek.

A teljes kínálat karácsonyi akciónk keretében december 15-ig féláron kapható a webáruházban vagy személyesen üzletünkben, a webáruház kínálata megtekinthető erre a linkre kattintva.

 

Régi frizurák, hajviseletek, hajdíszek

Divatos női frizurák a 19. században, előkelő hölgyek hajviselete ükanyáink korából – eredeti litográfia sorozat az 1860-as évekből a webáruház kínálatában.
Bonyolult frizurák, kontyok, fürtök, tincsek és loknik, hajpántok, hajdíszek, kalapok, tollak minden mennyiségben :)! Egyedi dekoráció a régi divatképek, kultúrtörténeti érdekességek kedvelőinek, és persze fodrászüzleteknek. Az eredeti nyomatokat törtfehér paszpartuval keretezve kínáljuk, a mintegy félszáz nyomat megtekinthető ezen a linken.

gyerekszoba-falikép-dekoráció-állatos
gyerekszoba-dekoráció-faliképek-állatos

Gyerekszoba dekoráció – retro állatos faliképek

Fali dekorációs ötletünk gyerekszobába azoknak, akik stílusos, egyedi, kedves és karakteres állatos grafikát, faliképet keresnek. A webáruház kínálatába frissen felkerült retro utazási plakát sorozat az 1960-as években készült, a különböző földrészek, szigetek, városok jellegzetes állatainak illusztrációval. Zsiráf Afrikából, koala és kenguru Ausztráliából, tigris Szingapúrból, teve a Közel-Kelet sivatagaiból, bölény és mókus Észak-Amerikából, jávorszarvas Kanadából, angol bulldog és bernáthegyi Európából, kobra Indiából,  bika a Fülöp-szigetekről, tengeri teknős a Csendes-óceán vizeiből, kiwi Új-Zélandról.

A reprint nyomatok plakát méretben (kb. 45×60 cm) és A5 méretben elérhetőek, a teljes kínálat ezen a linken megtekinthető.

Art deco női divat az 1930-as évekből

Csaknem száz, az 1930-as években készült art deco divatkép került fel a webáruház kínálatába! Női divat minden alkalomra, elegáns hölgyekkel: kis- és nagyestélyi és koktél ruhák, sportöltözet vitorlázáshoz, teniszhez és fürdőzéshez, boák, köntösök, kalapok és ernyők, és persze mindennapokra szánt, stílusos viselet úrinőknek.

A képek kb. A4 méretűek, törtfehér paszpartuval keretezve kaphatóak. A teljes kínálat elérhető ezen a linken.

Ajándék horgászoknak

Aki horgász családtagnak, barátnak, ismerősnek venne ajándékot, rengeteg pecás kütyü és vicces póló-bögre között válogathat a különböző boltokban. Ha azonban valami olyasmit keres, ami a használati tárgyaknál különlegesebb és tartósabb ajándék, javasoljuk, hogy nézzen körül webáruházunk plakát és nyomat kínálatában!

Reprint vintage horgász plakátok a múlt századból, a világ különböző tájairól, plakát és nyomat méretben is!

Mintegy 50-féle halas zoológiai nyomatunk (A4-es méretű reprint) ezen a linken megtekinthető

japán-fametszet-reprint-képek-faliképek-nyomatok
japán-fametszet-reprint-nyomat-dekoráció
japán-fametszet-reprint-nyomat-falikép
japán-fametszet-reprint-nyomat-faliképek-pagoda
japán-fametszet-reprint-nyomatok-képek-tájkép-lakberendezés
japán-fametszet-reprint-nyomatok-képek-tenger
japán-fametszet-reprint-nyomat-távol-keleti-stílus-tájkép
japán-fametszet-reprint-tájkép-pagoda

Régi japán fametszetek

Képkínálatunk új sorozattal bővült: régi japán fametszetek reprintjei elérhetőek a webáruházból – remek ajándékötlet a távol-keleti stílus, művészetek és kultúra kedvelőinek.

A sorozatba egyelőre jellegzetes japán tájképek kerültek be: behavazott pagodák, utcák ernyős alakokkal; óriási hullámok; tóparti és tengerparti tájak óriás sziklafalakkal; tengeri látképek és kikötők vitorlással és csónakokkal;  tavak, vízesések, sziklás zubogók; csodás őszi lombszínben tündöklő erdők; éjszakai tájképek teliholddal és hóeséssel; és persze mindennek hátterében a Fudzsi havas hegyormával…

Egy kis válogatás a kínálatból:

A nyomatok a szokásos kitűnő minőségben, 210 gr-os papírra készülnek, kb. A4 méretben. A teljes kínálat ezen a linken megtekinthető.

ajándék-ötletek-opera-rajongóknak-klasszikus-zene-kedvelőknek
Mozart-opera-plakátok-Figaro-varázsfuvola-Don-Giovanni-2
klasszikus-operák-plakátjai-Verdi-Puccini-Rossini-2
minimalista-opera-plakátok-Wagner-Strauss-Beethoven-2

Ajándék ötlet opera kedvelőknek, komolyzene rajongóknak

Azon kedves vásárlóink figyelmébe ajánljuk a webáruház kínálatába újonnan feltöltött opera plakátokat akik opera rajongók vagy komolyzene kedvelők részére keresnek ajándékot.

ajándék-ötletek-opera-rajongóknak-klasszikus-zene-kedvelőknek
ajándék ötletek opera rajongóknak, a klasszikus zene kedvelőinek
minimalista-opera-plakátok-Wagner-Strauss-Beethoven-2
Minimalista opera plakátok: Wagner, Strauss, Beethoven operáihoz

A plakátok Moira Risen kortárs illusztrátor folyamatosan bővülő opera-sorozatának részei; Mozart, Verdi, Puccini, Wagner, Strauss és más zeneszerzők műveihez készültek. A poszterek minimalista design-ja jól illik bármilyen lakás, iroda vagy akár üzlet, vendéglátó hely enteriőrjébe, így dekorációs célra is remek választást jelentenek.

klasszikus-operák-plakátjai-Verdi-Puccini-Rossini-2
Klasszikus operák plakátjai: Verdi, Puccini, Rossini
Mozart-opera-plakátok-Figaro-varázsfuvola-Don-Giovanni-2
Mozart opera plakátok: Figaro házassága, Varázsfuvola, Don Giovanni

A plakátokon az operák és szerzők címei eredeti nyelven ill. angol átirattal szerepelnek, de kívánságra magyar felirattal is rendelhetők. A webáruházban elérhető mérettől (42×61 cm) eltérő méretű nyomatok rendelésére is van mód akár 100×150 cm-es méretben is, kérjük érdeklődjön az üzlet elérhetőségein.

Pszichológiai, pszichoanalitikai szakkönyvek, tankönyvek, szaklapok, folyóiratok

Egy nemrégiben megvásárolt nagyobb szakkönyvtár révén az antikvárium kínálata számos pszichológia témájú könyvvel bővült, a majd 200 kötet legtöbbje a webshopban is megtekinthető és megrendelhető.

A kifejezetten szakembereknek szóló kínálatban megtalálhatók átfogó elméleti és pszichológia-történeti művek, orvos pszichológiai szakkönyvek, a Thalassa pszichológiai folyóirat számos példánya, a rendkívül ritka Pszichodiagnosztikai vademecum sorozat több kötete, több egyetemi pszichológia tankönyv és jegyzet. A pszichológia nagyjai közül elérhető C. G. Jung és Sigmund Freud számos írása.

A laikusabbaknak is érdekes lehet a Pszichoterápia klasszikusai sorozatban megjelent több kötet, és számos, a művészet és a pszichoanalitika kapcsolatát boncolgató érdekességünk.
Az alkalmazott pszichológia területéről kapható rengeteg gyermek-lélektani és nevelés pszichológiai írás az általános témáktól a gyakorló szülők által is jól hasznosítható tanácsadó könyveken át az autizmusig, Popper Péter több írása valamint számos önismereti és önsegítő, életmód tanácsadó könyv.

Alább egy kis ízelítő a kínálatból:

Mucha képek, festmények, plakátok

Alfons Mucha vitathatatlanul a szecesszió egyik legnagyobb hatású és legismertebb művésze, plakátjainak, festményeinek reprodukciói méltán népszerűek és keresettek.
Csodás nőalakjainak, évszakok sorozatainak, virágok, drágakövek ihlette kompozícióinak, színházi plakátjainak és számos ital, édesség és cigaretta reklám plakátjának reprint nyomata egyedülállóan széles kínálatban érhető el webáruházunkban.
A grafikák mindegyike rendelhető kitűnő minőségű, A4 méretű nyomatként, kívánságra paszpartuval is. A képek egy része plakát méretben – 52 cm magas képméret + 4,5 cm széles körbefutó fehér szegély – is elérhető.
Alább egy kis ízelítő a képekből, a teljes kínálat erre a linkre kattintva megtekinthető.

Fali képek, plakátok, nyomatok – minőség kedvező áron

Az alábbi válogatással azoknak szeretnénk ötletet adni, akik lakásuk, irodájuk, üzletük, vendéglátóhelyük falaira keresnek képeket dekorációnak, de nem szeretnének darabonként több tíz- vagy százezer forintot költeni a galériák kínálatában elérhető festményekre, a nagy lakberendező áruházakban kapható képeknél egyedibb megoldást szeretnének, és a megfizethető árak mellett a nyomatok minőségében nem akarnak kompromisszumot kötni.

A webáruházunkban és a bolt kínálatában több mint ezer vintage, szecessziós, art deco és kortárs reprint és eredeti nyomat, plakát, metszet és karc érhető el 2-10.000,-  Ft közötti áron. A reprint nyomatok mind papír, mind nyomtatás szempontjából professzionális minőségű alapanyagokkal és kivitelben készülnek.

Nagyobb tétel rendelése esetén profi partnerünk segítségével a keretezés is egyszerűen megoldható.

A teljes kínálat erre a linkre kattintva érhető el.

FALI KÉPEK NAGY VÁLASZTÉKBAN

PLAKÁTOK, POSZTEREK KEDVEZŐ ÁRON

 

Minikönyvek, törpekönyvek

Az antikváriumba a közelmúltban nagyobb gyűjtemény érkezett minikönyvekből és törpekönyvekből.  A minikönyvek között a magyar és külföldi irodalom remekeitől művészeti albumokon át zenetörténeti írásokig sok érdekesség akad, ami a karácsony közeledtével ajándéknak is remek választás lehet. A törpekönyvek közül külön említést érdemel a különlegesen szép kiadású, plüss borítású sorozat a magyar irodalom nagyjaitól, Arany, József Attila, Juhász Gyula, Vörösmarty és más írók verseivel. A minikönyvek és a törpekönyvek között is akad néhány ritkaság, amit külön a gyűjtők figyelmébe ajánlunk: Vasarely album, a Feszty-körkép, a Bornemissza kötet, a négykötetes Arany János ballada gyűjtemény Zichy Mihály illusztrációival bármely gyűjtemény büszkesége lehet.

A minikönyvek az antikváriumban megtekinthetők, alább egy kis ízelítő a kínálatból. Az újdonságok egy része a webáruházba is felkerült, ezek a kötetek erre a linkre kattintva elérhetők.