Különleges faliképek – zoológia, botanika, kövületek, evolúció

Régi természettudományos illusztrációkat reprint formában elérhetővé tevő nagyméretű falikép kínálatunkban különleges helyet foglalnak el Ernst Haeckel (1834-1919) német tudós rajzai.

Haeckel neve minden evolúcióval, zoológiával, botanikával vagy filozófiával foglalkozó érdeklődő számára ismerősen cseng. Az általa kidolgozott származáselmélet Darwin munkásságára épül, de a fajok és az egyed fejlődésével kapcsolatban számos olyan meglátása és teóriája volt, amely saját korában forradalminak számított, és sokat közülük csak a modern genetika tudománya igazolt századokkal később.

Elméleti és tudományos munkássága mellett azonban művészként is maradandót és kivételeset alkotott. Műveit saját maga illusztrálta különleges rajzokkal, melyek a bevett Linné-i ábrázolásmód elrendezésével szakítva a növényeket, állatokat gyakran geometrikus mintákba rendezve ábrázolják. 1904-ben megjelent könyve, a ‘Kunstformen der Natur – A természet művészi formái’ kifejezetten az élővilágban fellelhető szabályos struktúrák, mintázatok bemutatását helyezi középpontba, az egysejtűektől a magasabb rendű szerveződési formákig.

A rajzaiból készült, digitális restauráláson átesett reprint nyomataink a természettudományos érdeklődésű vásárlóink mellett a különleges dekorációt kedvelők számára is igazán egyedi választást jelenthetnek. A faliképek 180 gr matt papírra készülnek kitűnő minőségben, 52 cm magasságban, plusz 4,5 cm fehér papír szegélyt hagyva a keretezéshez. A keretezésben igény esetén profi partnerünkön keresztül szívesen nyújtunk segítséget.